Запретили песни Цоя, Агата Кристи, Наутилус Помпилиус, Зиверт
Отвечаем в отдельной теме

Влатко Илиевски - Русинка, аккорды

Прокрутка
Тональность
Шрифт
100
Intro: 
E
E
E
F
} 10 times
E
E
E
F
|
E
F
G
E/G#
Am
F
C
Кожа бела, нежна како снегот,
Gsus4
G
Am
Нов, неизгазен.
F
Dm
Очи сини, како ведро небо -
Gsus4
E
Am
Во нив сум заробен.
E
Јас Македонец, а она Русинка,
Dm
F
Jас добредојден како музика,
Am
E
Музика, музика,
F
G#m5-
Am
Што не ја разбирам... Рефрен:
F
E
Am
Ни „какаљи”, ни „камаља”,
E
Am
Ма ништо не ја разбирам!
F
E
Dm
Ни „какаљи”, ни „камаља” -
E
Am
За неа се ќе научам. Ни „какаљи”, ни „камаља”, Ма ништо не ја разбирам! Ни „какаљи”, ни „камаља” - За неа се ќе научам.
Am
E
Јас македонец, а она Русинка:
Dm
F
Дајте ѝ вотка, а мене ракија.
Am
E
Музика, музика,
F
G#m5-
Am
Што не ја разбирам. Рефрен: Ни „какаљи”, ни „камаља”, Ма ништо не ја разбирам! Ни „какаљи”, ни „камаља” - За неа се ќе научам. Instrumental:
E
|
Am
|
E
|
Am
|
E
|
Am
|
E
|
Am
E7
Am
Лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
G
C
Ла-ла-лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
Dm
Am
Ла-ла-лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
E7
Am
Ла-ла-лај, ла-ла-ла-лај... Рефрен: Ни „какаљи”, ни „камаља”, Ма ништо не ја разбирам! Ни „какаљи”, ни „камаља” - За неа се ќе научам, Ни „какаљи”, ни „камаља”, Ма ништо не ја разбирам! Ни „какаљи”, ни „камаља” - За неа се ќе научам,
E
Am
За неа се ќе научам.
 
 

Видео